måndag 16 november 2009

En snötjuv går lös

Vem fan har snott all snö? Jag fick nästan en chock idag när jag upptäckte att allt har smält bort. Visst töade det igår men det är ändå som att vintern har försvunnit bara över natten. Endast små, vita fläckar lite här och var vittnar om att vi faktiskt hade snö här en gång...

På grund av det tråkiga vädret - regn och tjocka moln som täckte all den lilla sol som når Norrbotten under vinterhalvåret - blev jag så jäkla otaggad att fota idag. Jag var först ute i ynka 20 minuter, sedan blev jag sur och gav upp. Ingen vinnande strategi precis eftersom jag trots allt slit fortfarande har fyra bilder kvar till kompositionsuppgiften.
Lite senare gav jag dock dagens fotografering en ny chans, jag gick ut och fotade i mörkret. Väl hemma upptäckte jag dock att korten som såg bra ut på kameradisplayen var skitfula i stort format. Behöver jag ens säga att jag är jävligt less på att knäppa bilder..?

Blä.

4 kommentarer:

Anonym sa...

önskar man kunde fota i mörker, för det finns vissa riktigt fina bilder man skulle vilja knäppa. =) men blir inte alltid som man vill. Vet inte vad du har för kamera, men pröva typ ställa ner blixten om de går =) typ att den inte e lika ljus tex.

Anna sa...

Anonym: Eller hur! Eller tänk att bara kunna ta en bild precis som det ögat ser, det hade varit suveränt...
För övrigt fotar jag (nästan) aldrig med blixt :)

mami sa...

Partisk eller inte...? Jag tycker bilden är bra! Fortsätt fota! Kram

Anna sa...

Mami: Tack mamma :) Kram.
Anonym: Jag kom på en sak när jag tittade på bilden nu; trädet är upplyst av en spotlight underifrån, det är nog därför du får känsla av att jag använder blixt. Men jag ville fånga ljuset, det var det som var tanken :)