torsdag 26 november 2009

Hur min röda pumps-allergi utvecklades

Jag är allergisk mot röda skor. Alltså, röda gummistövlar går väl an men ett par pumps i samma färg ger mig utslag och andnöd. Denna överkänslighet kan jag tacka en av de elakaste människor jag någonsin träffat för - min lågstadielärare. Hon gick jämt runt i just ett par röda pumps och därför kommer de för alltid vara förknippade med hur hon missbrukade sin ställning som lärare. Trots att det var över tio år sedan jag gick ut i trean minns jag fortfarande flera bevingade citat hon bjöd mig på som barn.

Bland annat minns jag ett tillfälle när jag hade brutit handleden och vi hade skrivstil på schemat. Jag beklagade mig för henne han det var omöjligt att skriva snyggt med ett stort paket runt handen och armen. Varpå läraren fräser "men skriv med vänster då!". (Jo, lätt match när det är svårt nog att skrivstila med höger.)
Eller som den gången (jag tror det var i trean?) när jag hade räknat ut matteboken och ville ha något annat att jobba med. Istället för att ge mig en uppgift som jag var kvalificerad för kastade hon fram en mattebok för årskurs 6. Och tro inte att det var för att uppmuntra mig - jag är säker på att hon bara gjorde det för att bevisa att "jag inte var så smart som jag trodde".

Dessutom utsatte hon mig för en massa elakheter vilka jag har förträngt, men som mamma har berättat om nu flera år senare. Ett antal gånger under min lågstadietid kom jag hem gråtandes från skolan för att denna kvinna hade förödmjukat mig. Olyckligt nog var jag inte hennes enda hackkyckling, jag tror att hela klassen var mer eller mindre utsatt för denna lärares illvilja.

Vem vet, innerst inne var hon kanske en "snäll tant", som bara skulle ha hållit sig borta från att jobba med barn? Hur som helst kommer ni aldrig se mig i ett par röda klackar - det vore höjden av självplågeri för min del.
Aldrig på mina fötter!

3 kommentarer:

Erika sa...

Undra jag om vi hade samma lärare, min lågstadie lärare han också röda pumps haha

Erika sa...

hade ska det ju självklart stå ;)

mammsingen sa...

Synd att du hatar röda skor Annsson. Försök sluta förknippa röda skor med damen i fråga. Det är ju skitsnyggt - jag tar gärna dom på bilden!! Kram