fredag 29 augusti 2008

Nu är jag nollad!

Nu är mitt höstlov från bloggen slut, jag är hemma i Lycksele för tillfället och har därmed tillgång till dator igen. Men på tal om hemma, det känns rätt förvirrat det där med vart mitt hem är. När jag flyttade in här på Villaryd för ett år sen sa jag ändå alltid "hemma" om mitt barndomshem (fast det kommer nog alltid att vara ens hem, eftersom att man är uppvuxen där). Och nu när jag skulle åka till Lycksele sa jag att jag skulle "hem". Jaja, det går väl någon vecka till, sen är mitt lilla kyffe i Piteå lika mycket hem som de båda ovanstående.

Jag har föresten önskat att jag har haft en dator och kunnat blogga aktivt under nollningen, för fan vad roligt jag har haft det! Nu orkar jag inte berätta om allt, men jag kan säga att det har varit mycket party med bl.a. mellanstadiedisco och rött som tema. Veckans värsta uppvaknande inträffade i onsdags när ringde phösarna (återkommer till de strax) på porttelefonen 06.20 (dessutom dagen efter en fest) och beordrade oss att vi skulle vara ute inom fem minuter - det blev bakislooken den dagen kan jag meddela. Syftet med det var att vi skulle gå till Ankars - det "riktiga" studentområdet - och ha morgongympa. Det var inte speciellt många som var pigga då, kan jag meddela... Men det är väl typ det elakaste vi blivit utsatta för under veckan, Piteås nollning har varit väldigt snäll faktiskt!

Angående phösarna kan de närmast jämföra med slavdrivare; de är de äldre studenterna som har haft hand om NolleP (som nollningen kallas i Piteå) och gått runt i capar (stavning?) och solglasögon och skrikit åt oss nollor. Fast ju längre dagarna gick blev de snällare och snällare. Därmed är det nästan så att jag tycker synd om de när de får ta av sig solglasögonen imorrn, när NolleP är över - förstå vad ljuskänsliga de ska vara! Lite kuriosa föresten, våra journalistphösare "heter" Holmie, Älskling och Drömslemmet. Gissa om det har varit lite roligt att gå runt och tilltala en tjej "Drömslemmet"... Jag tror att jag ska kolla upp deras nummer på hitta.se och se vad de egentligen heter.

Hm, ja det har ju hänt en massa roligt i veckan som ni förstår och jag orkar inte ta mig tid att berätta om allt - dessutom tror jag inte att någon orkar läsa så mycket. Det får väl dyka upp lite eftersom. Kan dock tillägga att min klass verkar vara ett riktigt trevligt gäng; vi kommer från Ystad i söder och Gällivare i norr och är mellan åldrarna 18 och 36 (!). Så det ska bli spännande att se hur det går med den blandningen när studierna drar igång på måndag.

Nu ska jag göra mig i ordning för en dag i Lycksele! Vi hörs senare!

/Journalistnollan Gnutten (mitt nollenamn som jag fick från Älskling, fråga inte varför).

1 kommentar:

Anonym sa...

good to have you back anna ;)