lördag 12 juli 2008

Älskade gårdag

Igår kunde jag konstatera att jag inte är van vid att vara ledig. Under dagen tittade jag ofta på klockan och tänkte "jaha, snart fyra, då börjar jag igen". Vilket jag egentligen inte gjorde, eftersom det var min enda lediga dag den här veckan. Men skönt var det när jag insåg att jag inte behövde gå till jobbet alls igår. Idag går dock allt tillbaka till vanlig ordning, då jag börjar fyra igen. Sen är det bara morrondagens jobb kvar, efter det är jag ledig en hel vecka!

Hur som helst var gårdagen kanon - absolut the beautiful day som jag hade väntat mig och ville ha. Jag var däremot en smula irriterad över att jag lovat att skjutsa mormor och inte kunde dra på stranden eller något liknande direkt jag vaknat till liv. När hon däremot hade hade handlat färdigt och jag körde henne tillbaka till torpet där hon bor vart jag så himla lycklig av att se hur vackert allting var där. Åkrarna var nyklippta och gröna, fåren var också nyklippta (men dock inte gröna, turligt nog) och katterna sprang runt och jagade fåglar. Jag måste verkligen fara ut och hälsa på henne nästa vecka, tyvärr är jag där alldeles för sällan numera.

När jag kom till stan igen drog jag och Robban ut till Lyckan, men efter bara en timme på stranden drog svarta moln in och vi skyndade oss att fara innan det började regna.

Dagens höjdpunkt var ändå grillningen hos min faster ute i Gäddträsk. Precis som mormor bor de otroligt vackert till, med ett hav av gräs till tomt - den är verkligen gigantisk - som slutar med en brygga som går ut i sjön. När vi satt och åt middagen, som var hur god som helst, vid sjutiden låg kvällssolen fortfarande kvar och höjde temperaturen rejält inne på deras glasveranda. Riktigt härligt! Allt toppades dessutom av den underbara efterrätten som var en exotisk fruktkompott med passionsfraiche (hittade föresten åt receptet nu på nätet, klicka här om ni vill testa att göra det själva!).


När vi slutligen for hem slutade inte roligheterna bara för det. Då for jag, Simon, pappa, Monika och Malin (som alla var med ute i Gäddträsk) hem till Forsdala där Lisa, som jobbat hela kvällen den stackarn, befann sig. Kortleken åkte fram och vi spelade plump och bluffpoker som kantades av svordomar och könsord. Lisa har tydligen någon ny faiblesse för orden kuk och fitta av någon konstig anledning...


Ja, som ni märker var den en riktigt superduperdag för min del igår! Nu ska jag klä på mig och sedan ska jag ut och njuta av solen innan jag börjar arbeta...

Hur gott som helst!!!!

Älskade och undertecknad i Gäddträsks kvällssol

1 kommentar:

Anonym sa...

de såg ju sjuuuuuuuuukt smarrigt ut!