torsdag 27 december 2007

Om julklappen som förorsakade ett polisbesök...

Jaha, då var ännu en jul förbi. Eller, officiellt sett varar väl julen några veckor till (enda till påska', vare väl?!), men dom flesta har väl siktet inställt på nyår nu. Jag har i alla fall bloggat väldigt lite under helgen, så jag tänkte berätta lite om vad jag har pysslat med då jag inte haft tid att blogga.

I lördags följde jag med Simon och körde lantbrevbäringen till Vormsele, Björksele, Kriberg, Aspliden, Rökå, Svartliden osv. Det var rätt roligt att få se en liten del av vårat län, även fast det mest liknade Lycksele. Skillnaden var väl att mindre skog hade huggits ner för att ge plats åt diverse bebyggelser. Jag messade lite med Maggi under tiden jag åkte, och hon blev lite sourcream över att jag kallade hennes hemtrakter (hon är från Rökå) för Sherwoodskogen och henne för bondlurk. Men hon kontrade med att kalla mig för storstadsbon på ett elakt vis, så vi får väl se oss som kvitt då. Jag fick även köra postbil en sträcka, det va lite roligt att få testa på högerstyrning och automatlåda. Men det va samtidigt läskigt, med tanke på att det var blåis på de smala vägarna, och sand verkar inte existera i de norrländska skogarna...

Efter att vi kommit hem välbehållna stack jag tvärt hem och svidade om innan vi begav oss till Simons familj i Vännäsby/Vännäs. Lördagskvällen spenderade vi hos Sandra och Björn där vi spelade sällskapsspel/kort/yatzy i ca fem timmar. Ganska roligt och samtidigt ganska irriterande att försöka spela rent spel med norra Europas värsta fuskare! Haha...

Och i söndags åkte vi tillbaka till storstan (Lycksele, med andra ord) och hamnade på en grillmiddag hos pappa. Det är faktiskt rätt exotiskt att grilla filé mitt i vintern, trots att Simon och Linus lyckades släcka grillen och vi fick steka upp dom sista köttbitarna inomhus.
Sedan väntade klassiska julförberedelser, med julgranspyntning (jag och Lisa styrde det momentet med järnhand), inslagning av de sista klapparna och bakning.

Sen när man vaknade upp på måndagen var det som bekant julafton. I korthet kan man beskriva dagen som trevlig, mysig men lite halvseg. Vi var bara 11 pers under dagen, vilket kan kännas lite om man vid nåra till. Däremot fick jag, om möjligt, fler julklappar än någonsin. Räknar man med dom jag och Simon fick tillsammans fick jag säkert 30 stycken! Det mesta bestod av nyttogrejer, som handdukar, vinglas, tallrikar, kaffekoppar, sängkläder, skålar osv. men jag fick även en massa roligt som ett kobadlakan (I love cows!), en parfym, en väska, böcker (Läckberg och Stig Larsson - svenska däckare för hela slanten), snygga ljusstakar, en kalender med fula bilder på mig (tack mamma!) och sist, men inte minst - ett PS2 med Singstar som min snälla älskling gav mig. Så nu äger jag det ultimata partyspelet :)

Och Singstar invigdes med råge på juldan. Eftersom alla mina vänner dissade hotellet med motiveringen "det är bara äldre som går ut då" var vi bara tre pers på förfesten hos oss - men det lät som hundra, typ. Sedan kom även mamma förbi och då höjdes skrålnivån ytterligare. Eftersom jag vann i Singstar hela tiden innan hon kom (jag vs. två killar - hur svårt kan det va?!) men sedan fick se mig slagen av morsan gång på gång vart man riktigt taggad och tog i för kung och fosterland. Det hela slutade med att det ringde på dörren kring halv tolv, och utanför stod farbror blå. Eller, farbror och farbror - det var en ung snut som förklarade att de fått klagomål av grannarna för att vi levde om, men när Robban berättade att vi körde Singstar skrattade han bara. Lite sjukt ändå att grannarna klagar när vi är fyra pers, med tanke på att vi haft fester med nästan 30 stycken tidigare. Jag tycker även att det är lite löjligt att grannen som tyckte att vi levde om inte kunde komma och ringa på dörren och klaga, utan istället var tvungen att ringa snuten. Dom har väl tusen viktigare saker för sig på en dag som juldan, medan grannen bor några sekunder från ett knapptryck på vår ringklocka.

Hur som helst stängde vi direkt av skrålandet när polisen varit här och stack på hotellet. Och ja, vad ska man säga? Det var riktigt roligt, men samtidigt samma gamla hottan. Lycksele skulle inte må dåligt av ett till uteställe precis. Däremot kan jag inte påstå att det var bara gammfolket ute, istället var det en skön mix på folk. Så ni som satt hemma och tryckte i stugorna missade något :)

God fortsättning!

2 kommentarer:

mammsingen sa...

Sorry att du fick känna dej slagen i singstar - av mmammsen dessutom.......... Du får (försöka) ta revansch vid tillfälle men då får vi väl varna grannarna:) Kram

Raur sa...

haha, vad dåligt av grannarna men kul att ni har så mycket ljud i piporna att ni låter så mycket :D