onsdag 30 december 2009

Julafton 2009

Hej, hallå och god fortsättning!
Det råkade visst bli en oplanerad bloggpaus såhär under årets bästa högtid. Jag hade för avsikt att blogga under julen men julmatskoma, jobb, festligheter och mellandagsreor gjorde att det blev bortprioriterat. Nu när jag är tillbaka tänkte jag ta en resumé av det som hänt sen senast...

Min julafton var väldigt, väldigt trevlig. Dagen började med att jag och Johan gav varandra morgonpresenter. Det visade sig att både hade köpt saker som inte var så lämpade att öppna framför släkten. Dessutom slumpade det sig så att vi hade köpt en exakt likadan grej till varandra - snacka om att vi tänker snuskigt (!) lika. Hehe.

Därefter blev aftonen väldigt traditionsenlig. Först fika med Johans familj och släkt. Sedan fika med min familj och släkt. En andningpaus på någon timme och därefter julbord. Ja, på ett ungefär sådär.
Något som däremot inte överensstämde med traditionerna var att jag fullkomligt älskade julmaten! Vanligtvis tycker jag att det mesta är mer eller mindre snuskigt. I år vräkte jag i mig, framför allt av sill som tillhör en av haträtterna under julen. Monika hade med andra ord fullkomligt lyckats med sina specialiteter.

Några julklappar blev det förstås även den här julen. Eller rättare sagt: Som vanligt var jag fullkomligt generad när det uppdagades hur stor min julklappsskörd blev. På julafton är jag en bortskämd skitunge.
Jag ids inte rapa upp allt jag fick, men i några av paketen fann jag en dammsugare (nu slipper jag äntligen låna Emmas i tid och otid!), ett kamerastativ och ett surroundsystem till ny-TV'n. Det sistnämnda - som jag fick av min älskade - var nog det som utlöste mest borskämd skitunge-känslor. Men det ska erkännas att samtidigt som jag inte vill kännas vid den sidan av mig själv älskar jag det.

Tomtesyrrorna - visst är vi söta?

Tomtefar och tomtebror - också ganska gulliga!

Berit the cat låg mest och vaktade ett av mina paket.

En av de viktigaste jultraditionerna för mig är tomten. Fastän den yngsta närvarande på julafton var 18 år MÅSTE någon förbarma sig över rollen som tomte. I år var denne en skäggig dam med 12 millimeters töj...

Inga kommentarer: