lördag 21 mars 2009

Vad ska jag satsa på för systemkamera?

Jag skulle behöva lite hjälp från er läsare, i synnerhet från er som kan det här med kameror. Jag hade tänkt investera i en systemkamera, men jag har ingen aning om vad man ska ha.

Så har du ett bra tips, dela gärna med dig!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du ska ha en Nikon D60!!

Nikon är (inte BARA för att vara patriotisk) typ den bästa nybörjarkameran och har allt man behöver + många grejer att köpa till kameran (det har i och för sig canon också, men jag gillar nikon betydligt mer).

Finns ju allt från D40 till D90, D40 har jag och den är bra, men D60n är ändå snäppet bättre och D90 kostar kring 10 tusen och är väl inte direkt en nybörjarkamera utan mer avancerad (såvida du inte vill filma i HD-kvalité också:P)

Så D60n är perfekt tycker jag, har allt man kan tänka sig och du kan köpa till objektiv och blixtar och gudvetallt + att den är helt okej i pris, runt 4500 kostar den!

Anonym sa...

Det lär nog bli ett bra köp, du :) oavsett om du köper en d40 eller d80 så kan du alltid få en superkamera med hjälp av blixtar, objektiv (och photoshop!) så länge du vet hur du fotograferar. Innan jag började en fotokurs fotade jag endast manuellt och blev ganska uttråkad, nu när jag kan kameran och vet vad man kan åstadkomma med den är det SÅ mycket roligare och det spelar ingen roll om jag inte har den senaste, coolaste kameran. Det är ju inte kameran som tar bilden, utan människan ;) så ett tips är att du går nån enkel fotokurs för att lära dig tekniken, blir mycket roligare då redan från början=)