onsdag 18 mars 2009

Hjärtat slutade slå för en sekund

Jag höll på få hjärtsnörpen för någon timme sedan när jag pratade med mamma. Samtidigt som jag tjattrade på med henne i luren satt jag och och komprimerade Malin-bilden i förra inlägget och då: POFF! Hela dataskärmen blev blå med ett långt meddelande, det enda jag hann snappa upp var ordet "crash" innan datorn svartnade. Och det enda ordet som snurrade runt i mitt huvud var "virus". Men så tog det sisådär en halvtimme, och så var datorn igång igen - helt felfritt.
Vad som orsakade den dramatiska avstängningen är jag inte riktigt på det klara med, men jag hoppas att det inte inträffar igen (och absolut inte att datorn kraschar på riktigt). I min bok vore det en tragedi om alla mina fina bilder - mina minnen - bara försvann. Bäst att börja göra en back up på de kanske?

Nu ska jag bara gå ner och hämta tvätten som förhoppningsvis har torkat, och sen blir det sängen. Morgondagen är precis som resten av veckan lektionsfri, men jag har en massa skolarbete att göra. Precis när datorn fick tuppjuck hade jag tänkt börja med hemtentan, men när den startade om igen bestämde jag mig för att göra det jag är bäst på: skjuta på skolarbetet till morgondagen.
Varför göra något nu när man kan göra det senare? är min devis.

Inga kommentarer: