fredag 12 december 2008

Tortyrradio

På måndag ska jag göra ett studiebesök på SR Norrbotten i Luleå med klassen. Med anledning av det har jag suttit och lyssnat på P4 Norrbotten en timme nu, för att göra en radioanalys. Eller lyssnat och lyssnat, genomlidit är väl ett bättre ord.
När jag slog på programmet lagade de mat i studion. Idag var det bland annat rödkålschutney på menyn och då passade programledaren på att beklaga sig över hur dyr mangochutneyn är i affär. Den kostar tydligen omkring 30 kronor - rena helgerånet!
Sedan fortsatte de med att diskutera dansband, och att de norrländska fansen här uppe i Norrbotten sällan fick se banden live eftersom de aldrig gav spelningar här uppe. Herrejävlar, vilken intressant diskussion det blev av det!
Temperaturen i studion höjdes ännu mer lite senare när de spelade jullåten Santa Claus med Lee Ericson. Efter låten kommenterade musikredaktören den med "den här var det lite drag i". Ni har säkert inte hört Santa Claus med Lee Ericson, därför kan jag tala om för er att låten var allt annat än rock'n'roll...
Som grädde på moset avslutade de hela programmet med att riva av en Bo Kaspers Orkester-låt. Förlåt Piteå (sångaren är ju härifrån, därav är är BKO stadens stoltheter), men jag hatar Bo Kaspers!

Nu är frågan hur jag ska kunna göra en seriös analys av detta. Jag menar, var programmet ens seriöst menat? Och framförallt: finns det seriöst någon som lyssnar på detta dravel?

1 kommentar:

Anonym sa...

Du har fått en nominering, kolla min blogg :)