måndag 1 december 2008

Grinchen light

Ingen lär väl ha missat att det är första december idag, helt plötsligt har alla bloggare (och vanliga dödliga också, för den delen!) fått världens jullängtan/-känsla. Det är glögg och pepparkakor hit, julkalendrar och pynt dit och självklart anas julklappshysterien mitt i allt detta...

Själv känner jag mig lite som Grinchen light. I min lilla lägenhet finns inte någon tillstymmelse till julpynt - om man bortser från att mycket i lägenheten är rött, men det är det ju även i vanliga fall - och jag känner inte av någon julstämning alls. Jag gick inte heller på julskyltningen igår, vilket faktiskt var ett aktivt val.
När jag var liten handlade julskyltningen om att gå runt och titta i skyltfönstren och den där första julkänslan kom smygande inombords. Nu har julskyltningen kommersialiserats till fullo, affärerna är öppna och allt handlar bara om att köpa, köpa, köpa...
Därför valde jag istället att fika saffranskaka och pepparkaka hos MNK... Och se där, lite jul finns det i alla fall i min tillvaro!

Nu ska min lägenhet städas grundligt hade jag tänkt. Synd bara att den inte kan göra det bara av sig själv...

Mitt alterego

1 kommentar:

Anonym sa...

Det blev ju också billigare att skippa julskyltningen eller hur - lite GRATISfika var väl inte helt fel? :-)Lycka till med julpyntandet!