onsdag 4 mars 2009

Åk inte med Veolia Transport!

Brukar du åka kollektivt för att vara klimatsmart? Har du funderat på att åka buss med Veolia Transport någon gång? Don't go there, säger jag bara! Veolia Transport är inget annat än ett jävla skitbussbolag.

Jag ska försöka göra historian kort, men som ni kanske vet gillar jag att återge allt i detaljer.
Nåväl. Jag skulle i alla fall åka hem i eftermiddag med 14.45-bussen från Piteå som jag oftast tar. Redan där började problemen. Problem verkar vara karaktäristiskt för Veolia. Vi resenärer väntade och väntade, men inte förrän kring 15.30, 45 minuter för sent, kom en förstärkningsbuss. Den fick vi åka med ungefär en kilometer till deras garage för att sedan byta buss igen, och vid 15.40 började vi rulla iväg "på riktigt" mot Skellefteå. Där uppstod nästa problem (kom ihåg: problem = Veolia transports ledord), eftersom bussen från Skellefteå till Lycksele går klockan 16.10 och den är dagens sista buss. Det är ju en omöjlighet att köra Piteå - Skellefteå på 30 minuter, och speciellt för ett sånt segt bolag som Veolia.

På bussen pratade jag med resevärden som Veolia ändå lyckats kosta på sig (de har dock glömt att budgetera smidiga resor och kundservice) och frågade om hur det blev med min resa vidare till Lycksele. Först pratade hon om att jag skulle vara tvungen att åka via Umeå, men det ville jag absolut inte eftersom det skulle innebära att jag skulle komma hem fyra timmar senare än planerat. Men så ordnade Veolia en taxi åt mig, och det var ju fint tyckte jag.

Så i Skellefteå hoppade jag av bussen och ställde mig för att vänta på min taxi. Men den kom aldrig. Efter ungefär 20 minuter hittade jag dock en taxibil och gick fram och pratade med chaffören. Han hade inte hört talats om någon körning till Lycksele, så jag fick numret till taxiväxeln för att ringa och höra om var min taxibil höll hus. När jag kom fram möttes jag, förutom av en bitch (jag orkar inte ge Skellefteå taxis växel en känga nu, men det kanske kommer), av beskedet att Veolia inte hade beställt någon taxi till mig. De hade alltså blåst mig, det där inkompetenta packet till bussbolag!

Men jag gav mig såklart inte av det och la mig ner för att frysa ihjäl (mina fötter var rejält kalla vid det här laget). Istället fixade jag numret till Veolia och ringde för att fråga vad i helvete de höll på med. Jag var rejält upprörd vid det här laget - att vara förbannad, förkyld, frusen och hungrig är ingen bra kombo - och när jag pratade med han på Veolia sprutade bara Lilleskutt-tårarna av ren och skär ilska. Han i andra änden luren måste ha tyckt synd om mig trots att jag svor åt honom, för han sa fort att "oj, det måste ha blivit ett missförstånd, jag ringer direkt och beställer en taxi".
"Bra", tänkte jag. Nu skulle jag äntligen få åka hem. Men icket då, istället fick jag vänta ytterligare 20 minuter för att sedan hitta ytterligare en taxichafför som gav mig beskedet att ingen sån taxi var beställd. Så jag ringde upp Länstrafiken ytterligare en gång och bad att få bli kopplad till domdärjävlainkompetentaidioternapåveoliasomverkarhaföttsutanhjärna. Men istället frågade hon på Länstrafikens växel om vad det gällde och jag förklarade mitt ärende. Hon lovade att själv fixa det, frågade om mitt nummer och två minuter senare ringde hon upp och sa att en taxi skulle komma med en gång.
Och tror ni inte på satan att det glider in en taxi enbart till mig bara några minuter senare. Det ska alltså till en kvinna som jobbar på busstationen i Umeå för att fixa en taxi i ett bussbolags namn! Det som tog henne två minuter att kirra klarade inte Veolia Transport av på 45 minuter.

Det kändes i alla fall bra att få åka taxi hem på skitbolagets bekostnad och bara se taxametern ticka iväg till 1830 kronor. Men jag tänker inte ge mig så eftersom det är deras förbannade plikt att se till att tiderna hålls, och om de inte klarar det ska de sätta in en taxi. Nej, jag ska försöka få någon ersättning för förfrusna tår, förhöjt blodtryck och att jag kom hem sent.
Sedan funderar jag nu väldigt seriöst på att köpa mig en bil. Tyvärr är det ju det enda sättet att slippa åka med Veolia Transport i framtiden.

Härmed utfärdas en varning för Veolia Transport

2 kommentarer:

Anonym sa...

Maila lars-ake.wagstrom@veolia-transport.se så kommer du få en fribiljett av dom minst. Sedan var du väldigt söt, singel?

Anonym sa...

varit med om ett liknande fall, (bussbolag är dock ett ?) en bussresa som var tänkt att ta 3,5h tog 10! hade fan gråten i halsen hela vägen hem!