tisdag 4 november 2008

Hur skulle det se ut om Dylan sjöng schlager?

Jag kanske är den sista, men jag kan inte låta bli att kommentera de senaste dagarnas största diskussion i bloggosfären; nämligen de om Idol-Lars. Tydligen var hans framträdande med låten "Det börjar verka kärlek banne mig" mer värt att skriva om än något annat som händer ute i världen. Hur som helst såg jag inte spektaklet eftersom att jag var ute och svirade även i fredags, men efter en titt på Youtube känner jag mig nu uppdaterad och manad att kommentera.

För det första måste jag ifrågasätta tidningsrubrikernas och många andras åsikt om att "Lars är ett hån mot Idol". Jag tycker att det borde vara tvärtom, att "Idol är ett hån mot Lars". Och inte bara mot Lars, utan mot flera andra. Jag säger inte att schlager är en sämre genre (även om jag har svårt för den), men däremot är de här temagrejen riktigt konstig. Som ni kanske minns kom Lars in och sjöng Bob Dylan och en egenkomponerad låt i singer/songwriter-stil på sina audition. Därför undrar jag:
Kan någon tänka sig Bob Dylan ställa sig på en scen och riva av en schlager på ett vettigt sätt?
Jag har i alla fall mycket svårt att se det framför mig. Men ändå anser jag att Lars klarade av sin schlager på ett bra och underhållande sätt. Ni som är så emot honom, menar ni på fullaste allvar att ni satt och snörpte på munnen när han ramlade omkring som en annan fjant på scenen?

Nej, jag har ärligt talat svårt att förstå vad som är så upprörande. Idol är ett riktigt skräpkultursprogram när det är som bäst, med syftet att underhålla trötta svenssons på fredagkvällarna. Varför ska man då dissa det som var roligast i hela programmet? Mitt förslag är i alla fall att de som inte gillar det löser en biljett till valfri opera eller teater nästa fredag så får ni se "seriös underhållning" och snörpa på munnen så bäst ni vill.

GO LARS!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vi har väl alla olika humor? Och man kan "snörpa" på munnen av den enkla anledningen. Det kanske inte passar allas idé av vad som är roligt?

Anonym sa...

Han var i alla fall underhållande! Gick INTE att hålla sig för skratt så det var väl inte fel:-) "Sången" kan ju diskuteras ( i det här fallet) men förstår att det var jäkligt svårt att vara seriös med den där hemska schlagern, eller hur?!

Anonym sa...

Han var grym, Lars äger !

Anonym sa...

jag tkr han var rolig först fast sen blev han lite för mkt :P haha

fast du har rätt i att de i idol ska lixom göra om alla till något som de inte är. fast , lars är ju inte sådär egentligen heller så... :P gah-

Anonym sa...

LARS FOR PRESIDENT! han är grym den mannen...
Jag älskar den första kommentaren. Om inte Lars är rolig- Vem Fan är då det? Sluta snörpa på munnen och skratta för helvete!