fredag 10 oktober 2008

Häcken full!

En ny dag har grytt även i Lycksele, och i eftermiddag börjar min arbetshelg. Fast det vill jag inte ens tänka på, så jag skriver om något trevligare.

... Eller föresten, trevligare och trevligare. Gårdagkvällens danspass blev en riktig besvikelse. Jag skulle ju gå på funkpasset, men väl där möttes vi av beskedet av att den ordinarie ledaren jobbade. Hon som skulle ha det i stället hade ingen funkmusik med sig, och bara det var illa nog. Aerobicmusik har ju något högre BPM än funkmusik, och gör att man tappar själva känslan för det här "gunget" som kännetecknar funk. Och som grädde på moset var hon tvungen att dra efter en halvtimme, och vi fick dansa free power de sista 30 minutrarna i stället. Jag gick på free power förra året, men fastnade inte riktigt för det. Nog fick vi dock svettas rejält av det, men jag vägrade betala efter passet. Kalla mig sniken, men jag lägger inte ut pengar på en besvikelse. Så det så!

Men resten av gårdagen - bortsett från dansbesvikelsen och hundattacken - var kanon! Eftersom jag inte träffat mina mor- och farföräldrar sedan jag flyttade passade jag på i går när alla andra jobbade. Passande nog hade farmor namnsdag, så hon fick en blomkvast. Jag har föresten, fånigt nog, alltid tyckt att det är coolt att min farmor heter Ingrid Bergman. Tråkigt nog är de flesta i min generation obildade i den meningen att det inte vet att Ingrid Bergman (den kända alltså) är en av Sveriges största filmstjärnor, som har fått hela tre Oscar. Så med det i bakhuvudet kanske ni också tycker att det är lite coolt att farmor heter just det... ;)

Efter kaffe, korv, leverpastejmackor och skip-bospel hos farmora drog jag vidare till torpet där mormor bor. Det tog dock ett tag innan jag hittade åt henne, men efter letande i hela huset och ladugården fann jag henne nere i pannrummet där hon - lagomt sotig - försökte få upp eld. En passus: min mormor är en riktig krutkärring, som i den respektabla åldern av 80+ (pinsamt nog kommer jag inte ihåg exakt hur gammal hon är nu) bor helt ensam med sina djur utanför stan.
Hursomhelst, när hon väl kommit sig upp från pannrummet hade vi en trevlig pratstund som bland annat berörde hennes djur och barnbarnsbarn. Den sistnämnda kategorin kommer föresten få tillskott om ett tag, en av mina kusiner ska nämligen ha barn i mars!

Ja, och efter det följde hundattacken, middag hos mamma, dans och film hos VD. Det blir verkligen fullspäckade dagar när man väl är hemma! Nu ska jag fara och luncha med VD och Sandra och se hur brun den sistnämda är - Sandra kom nämligen hem från Egypten i förrgår, orättvist nog!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nämen fick jag komma med i din lilla blogg idag =) vi få väl se när lill fisen kikar ut ;) / E

Anonym sa...

Mormor är endast 82 år ung :-) så nu vet du det! Jättekul att släkten utökas med "små fisar" ;) kram

Anonym sa...

Nu har jag missat ngt stort, vem ska a barn !?!!!

Anonym sa...

Bor din mormor kvar där ute? Vad glad jag blir! Jag har åkt förbi någon gång i somras men det såg så ensligt ut då. Har hon forfarande Schäfer och gigantiska grisar?