måndag 27 oktober 2008

Visste ni att..?

Nu tänker jag dra tummen ur arslet och anta utmaningen som Elvira gav mig förra veckan.

Reglerna är följande:
* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

Jag har försökt att tänka ut saker som jag inte skrivit om tidigare på bloggen, som kanske vissa av er vet men andra inte. Får väl se hur jag lyckas...

1. Jag är ständigt otursförföljd och rätt klantig, och har därav fått smeknamnen "Hoppsan" och "Trilltora" av min kära familj.

2. Om någon har funderat över min "plopp" i pannan kan jag berätta att det varken är ett födelsemärke eller en leverfläck. Jag har inte alltid haft den, och enligt läkare (jag har faktiskt varit och kollat upp den) kan den ha uppkommit av att jag har haft ett sår, myggbett eller liknande som "överläkt". Det vill säga, att hudcellerna har växt för mycket och gett upphov till en utbuktning. Jag tänker väldigt lite på den själv eftersom jag har haft den så länge, men förra veckan frågade en klasskompis vad det egentligen var - nu får alla ni andra som funderat också svar!

3. Ett av mina drömjobb på sidan av journalistiken är makeup artist. Det faller dock på att man oftast behöver ha någon slags frisörutbildning, och jag hatar att hålla på med hår.

4. Elvira berättade i sin utmaning om att hon har gått in i väggen - bokstavligen. Jag hade tänkt överträffa henne nu med att berätta att jag har hoppat in i en vägg en gång. Det hela var ett resultat av att jag tränade friidrott när jag var yngre, och jag var faktiskt riktigt duktig på längdhopp (när jag var omkring åtta år hoppade jag över fyra meter, de ni!). En gång under en inomhusträning hade vi en tjockmadrass som fungerade som längdhoppsgrop. Jag hoppade längre än den och rakt in i idrottshallens vägg, vilket resulterade i en bruten arm och klåda över hela kroppen, eftersom att väggen innehöll glasfiber. Eftersom jag hade armen gipsad i åtta veckor kunde jag inte träna, och när jag kom tillbaka hade jag tappat intresset. Vilket jag tyvärr ångrar nu, eftersom att jag kunde ha blivit riktigt bra på just längdhopp.

5. Jag är lite utav en pedant, som måste ha ordning omkring mig för att kunna funka och känna mig avslappnad. Folk brukar ju säga "ordning är för idioter - genier behärskar även kaos", vilket kanske är sant.

6. Jag har, åtminstone stundtals, ett fotografiskt minne av sådant jag läser. Vilket dock inte alltid har varit till min fördel. I våras spikade jag ett prov i rättskunskap, men läraren var nästan övertygad om att jag hade fuskat eftersom att mina svar var identiska med texten som stod i boken. Tillslut litade han på att jag hade enbart hade mitt minne till hjälp, och ingen fusklapp. Det kan tilläggas att det vi hade prov på tre kapitel och att jag bara hade läst igenom allt en gång.

7. Något jag ångrar är att jag aldrig har lärt mig att spela gitarr. Simon gav mig ju faktiskt en gura i alla hjärtans dag-present i år, så någon gång ska jag göra slag i saken och försöka ha tålamod till att lära mig.

Hoppas att jag lyckades överraska någon med nåt av "avslöjandena" i alla fall!
Jag utmanar:

Brorsan
Jessica
Linnea
Rebecka
Robert
Sandra
VD

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ska göras... när jag funderat ut något :)

Anonym sa...

Jag har nyss kommit hem från Vindelberga.. Jag lovar att anta utmaningen så fort jag vant mig vid att vara hemma ;)