torsdag 30 oktober 2008

Hormonbussen var inställd

Nu är jag hemma i Lycksele igen, och den här gången var det ett snötäckt Lappstockholm som jag kom hem till. Det är första gången den här vintern som jag ser snö, och jag vet inte riktigt vad jag känner inför det. Jag gillar vintern, men såhär i början känns det lite trist att gå in i en kallare årstid. Fast jag längtar ändå lite tills snön kommer till Piteå, om inte annat för att mina klasskompisar som kommer söder ifrån ska få uppleva en riktig vinter!

Och igår gjorde jag alltså min första tenta. Jag kan inte riktigt uttala mig om det gick bra eller dåligt, men det lutar åt det senare. Jag låg och läste till halv två i måndagsnatt och klev upp sju igår för att plugga in det sista... Med andra ord var jag inte riktigt förberedd, så jag har i alla fall lärt mig till nästa gång att börja plugga i tid.

Bussresan hem igår var kung, förutom att det kändes som att den tog en evighet. För det första fick jag åka gratis mellan Piteå och Skellefteå eftersom att busschauffören hade fel taxa, eller nåt sånt. Jag förstod aldrig riktigt det där, men gratis är ju gott så mer behöver jag ju inte fatta.
När jag sedan skulle byta buss i Skeå fasade jag lite över att behöva åka "hormonbussen". Jag har gett den det smeknamnet eftersom att det är en hel skock gymnasieelever från Norsjö. Dock beter de sig mer som lågstadiebarn istället för "mogna 16-åringar". Jag tycker att pappas kommentar igår i telefon var rätt träffande: "jamen att det kommer från Norsjö säger ju allt. De har väl knappt sett en buss, det är väl en lika stor sensation som för människor i Afrika att få åka buss." Haha, elakt men roligt! Hur som helst hade jag glömt att grund- och gymnasieskolorna har lov i veckan (orättvist nog), så jag fick mig en lugn resa hem.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Mina vänner här hemma har ju inte precis lov, och de få som har det befinner sig på andra orter. Men nåt sällskap ska jag väl ändå lyckas gräva upp :)

Inga kommentarer: