tisdag 28 oktober 2008

Studieteknik för idioter

Imorrn gället det alltså - jag har min första tenta! Därför har dagen avsatts (nästan) enbart till studier, men det går väl sådär. Jag sitter just nu och läser "Sveriges statsskick - Fakta och perspektiv" och boken är så tråkig att det bara kryper i kroppen på mig. Allt annat runtomkring framstår plötsligt som jäkligt intressant, till exempel att pilla isär ballerinakex med stor precision. Jag måste skärpa mig med andra ord.
Men en sak förstår jag inte med det vi ska läsa till tentan. Nu har jag kommit in på regler kring etermedia. I och för sig ska vi ju läsa både tv- och radiokurser (det sistnämnda börjar vi med redan nästa vecka, spännande!), men den här tentan är ju på tidningsjournalistik. Hm, ska jag våga hoppa över de sidorna eller..?

Jag hyser för övrigt en väldigt svag tilltro till att min studieteknik är den optimala. Den går nämligen ut på att:

1. börja plugga till tentan först dagen innan.
2. endast läsa igenom all litteratur en gång, och förlita mig på mitt nämda fotografiska minne, som dessvärre kan störas av att det inte är mindre än sex olika böcker som tentan är baserad på.
3. inte göra några anteckningar. Även det baserar sig på att jag förlitar mig på mitt minne och även mina fenomenala förkunskaper. Haha.

Jaja, det visar sig väl imorron klockan 9 när provet delas ut. Nu ska jag läsa klart det sista ur den här krypframkallande boken och därefter bege mig ut på stan för att låta hjärnan vila sig från tidningsjournalistik och istället koncentrera den på vackra Paris Kate & I-klänningar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Lycka till med pluggandet och fortsätt pilla på ballerinakexet, ljuset or whatever - men inget köp av nån klänning, lova! ;-) kram