onsdag 1 oktober 2008

Hoppas att kvalitén består!

Det har rått bloggtorka här under dagen, men det finns sina förklaringar. Jag var på plats på skolan kl 9 för att fixa ett arbete med Emelié och Vanessa, och därefter var det föreläsning på schemat. Dagens ämne var intervjuteknik, och föreläsaren som har skrivit en bok med samma namn heter Björn Häger (för övrigt hittar ni hans hemsida här). Han var verkligen superduktig på att lära ut, tipsa och ge roliga anekdoter. Jag älskade verkligen delen om "konsten att intervjua spåhala makthavare" som fick gestaltas av Carl Bildt och med exempel från minnesvärda intervjuer han gett. Föreläsning var så jäkla bra och underhållande att jag önskar att alla fick ta del av den, vare sig man är journaliststuderande eller ej. Häger höll över tiden ända till tjugi i fem, men jag hade lätt kunnat sitta och lyssna hela kvällen... Då förstår ni nivån!

Ja, efter den långa dagen har jag inte hunnit speciellt mycket. Tog en promenad på över en timme efter middagen, där jag bl.a. gick förbi Smurfit Kappa-fabriken. Det måste vara en av de få snygga fabriker jag har sett, den lyser så fint i mörkret... Hade mamma fått höra om kvällens promenad hade hon dock blivit hysterisk; jag gick på en okänd cykelstig, omgärdad av en massa träd och det var riktigt mörkt. Jag hade hennes mässande "du får inte vara ute själv i mörket nu när du bor i en större stad, Anna" i bakhuvudet under hela prommisen. Det var föresten lite roligt att när träden började glesna och jag såg "storvägen" hade jag ingen aning om vart jag befann mig... Men jag fann mig rätt snabbt, lite orienteringförmåga har jag allt!

Nu väntar sängen, jag vill vara utvilad inför morgondagens föreläsning med en kvinna från akutsjukvården och efterföljande redaktionsarbete.
God natt från mitt håll!

Smurfit Kappa by night (i suddig version)

Jag fick en sån söt lock i håret efter min promenad, tyvärr gör den sig inte till rätta på bilden... Haha :P

1 kommentar:

Anonym sa...

Va bra att du hörde "röster". Vore ännu bättre att lyssna på dom din "lilla" olyding :-)
Lova att göra det nästa gång & var rädd om dej!! Kram