tisdag 23 september 2008

Det har hänt igen...

Det är ofattbart! Jag lyssnade på radio nyss när jag stod och diskade och hörde att de diskuterade en skolmassaker i Finland. "Oj, är det årsdagen nu sedan skolskjutningen i Jokala?" var min tanke (jag var ärligt talat tvungen att kolla på ortsnamnet på Expressen, men anyway). Sedan förstod jag att det har varit ännu en idag.

För er som inte hängt med är det en 22-årig man som gått in i sin skola och skjutit ner elever och lärare på skolan. Nio stycken "lyckades" han avrätta innan han - likt de flesta andra som massmördat på skolor runt om i världen - sköt sig själv.

Det är hemskt, riktigt obehagligt. Det har ju inträffat liknande incidenter, såsom Columbine de senaste åren. Men det har då handlat om USA, Kina och Tyskland - Finland är ju så nära! Jag inser att det inte är omöjligt att något liknande skulle kunna inträffa i Sverige, det finns många ungdomar även här som mår dåligt och inte har det verbala till sin fördel. Tur bara att vi har inte har lika fria vapenregler...

Det är bara att konstatera: världen är en underbar plats, men kan samtidigt vara riktigt grym. Ikväll känner jag för de anhöriga till de offer som gick till sin skola i Kauhajoki för en vanlig skoldag, som slutade i en tragedi.

1 kommentar:

Anonym sa...

Staden är... Haparanda - Tornio (på tal om Finland). Fast jag vet inte hur bageriet ser ut eftersom de inte har någon hemsida. Vilket är tråkigt! Men jag skulle gärna vilja stanna kvar i Norrland. Därför kikar jag runt lite efter något bra ställe att ha en del av prakiken på. Om man har tur kanske man får jobb efteråt och får stanna! Du har inget fint konditori i Piteå som du skulle rekommendera? :)