söndag 14 september 2008

En helg i staden i mitt hjärta

Nu är jag hemma i Piteå igen! Det där är föresten ett märkligt fenomen det där med betydelsen av ordet "hem". I fredags när jag skulle till Lycksele skrev jag ju att jag skulle "åka hem" och idag har jag beklagat mig för att jag ska "åka hem". Men det är väl samtidigt bra, att man kan betrakta flera ställen som ens hem. Jag har dock insett att Lycksele alltid kommer att vara mitt riktiga hem, den orten har en speciell plats i mitt hjärta.

Hur som helst slapp jag åka bussen även nu på hemvägen: min arbetskamrat Markus pluggar i Luleå och skulle dit i kväll, så jag fick åka med. Riktigt skönt att slippa bussen; om jag hade tagit den hade det fortfarande återstått över 2.5 timme av resan. Dessutom gick det mycket snabbare, närmare bestämt tjänade jag 1.5 värdefulla timmar jämfört med en tur med segbussen. Att jag föresten bara betalat 70 kronor tur och retur till Lycksele kan också nämnas som en klar fördel (och tack till Viktor som bjussade på bilturen hem!).

Jag har hunnit sociala en hel del i Lycksele. Förutom att jag hann träffa hela min kära familj har jag hunnit gosa med Simon, spelat världens roligaste bilspel med Robert - jag lyckades även spöa han i NHL! -, sett film med VD och Sandra (och grattat sistnämnda i efterskott på födelsedagen) och druckit kaffe och ätit glass hos Hanna. MVG i socialisation till Anna med andra ord.

Jag, VD och Sandra hann även börja planera inför nästa sommars resa. Drömmen är Brasilien, där vi ska dricka paraplydrinkar (fast alkoholfritt alternativ för Sandra och VD som inte dricker), glida runt i stringbikini på stranden, göra en utflykt i djungeln och försöka att undvika att bli rånad. Det är drömmen i alla fall, sen får vi se hur långt pengarna räcker. Men det känns roligt i alla fall att ha något sånt att se fram emot.

Nu måste jag tyvärr börja plugga; ska ha läst 100 sidor ur en urtråkig bok (från MKV-kursen såklart, say no more!) till imorrn. Så vi får se när jag kommer mig i säng i natt...


Checkar resor på nätet (tur att jag är för långt borta för att VD ska kunna dräpa mig när hon får se att jag har lagt upp den här bilden...)

Hanna var söndagskittad och söt idag!

Jag slänger upp fler bilder från helgen när jag har varit duktig och gjort läxan!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja faktiskt de gjorde du ju... och i bilspelet vann du ju lite med ;D

Anonym sa...

men duuuuu :P snygg man kan vara ;)